For litt siden tenkte jeg på følgende: “Er det noe jeg har hatt med meg hele året jeg var på tur?”. Det første som slo meg var den digitale løsningen med kamera, kamerastativ og pc, men det meste utstyret har faktisk vært byttet ut i løpet av året. Så hva har jeg egentlig bært med meg på utallige fjell og gjennom dal etter dal? Det kunne vært så mangt, men det er kun én liten ting. 

KOPPEN 

Minnene med koppen er mange. Dette er et av øyeblikkene jeg kommer til å huske lenge. Hytteveggen på Saltfjellet, langt fra folk og med en utrolig stillhet som bare ble brutt av en og annen flygende fugl.   Foto: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Innlegget er ikke sponset og jeg kom tilfeldig over koppen da jeg var på handletur. Så grunnen til at jeg gidder å skrive et eget innlegg om koppen har ikke noe med sponsorer, men heller den overraskende og enorme interessen rundt den store metallkoppen som har fulgt meg i flere år. Hver gang jeg legger ut et bilde av koppen på Instagram tikker det inn mange meldinger fra folk som lurer på hvor de kan kjøpe koppen.  

Dessverre må jeg skuffe folk som spør. De må nemlig ut på en temmelig lang reise for å sikre seg favorittkoppen. De må utenfor Norges grenser og vel så det. Jeg sikret meg nemlig favoritten på andre siden av jorden – nærmere bestemt på New Zealand. Så ferden er lang, men jeg kan love at det er verdt turen. Kanskje får du en opplevelse for livet når du jakter metallkoppen. I likhet med Norge er nemlig New Zealand et land som skapt for fine turer.

Men ikke alle liker koppen. 

Det første Eventyreren Aleksander Gamme sa da han så favorittkoppen i bruk var at den var ubrukelig. Jeg var selvfølgelig helt uenig. Ja, varmetapet er stort på vinteren og man brenner seg på den når du fyller den med kokende vann, men koppen har sin sjarm og funksjon. Den sitter perfekt i hånda, gir varme til kalde fingre, kan varmes på MSR-brenneren og rommer nok til havregrynen om morgenen. Koppen er nesten perfekt!

Dessuten er den skikkelig lur.

Den lurer meg hver gang jeg skal fylle kaffe eller kakao. På grunn av den store diameteren er det som ser lite ut egentlig skikkelig mye. Det er ikke alltid noen ulempe;)

Nydelig frokostkopp. Foto: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Koppen fra New Zealand har vært i alle Norges kriker og kroker.

Så nå som koppen har fått bli med på så mye er det vel kanskje på tide å prøve litt nye kopper for å se om jeg kan finne en som er bedre enn favorittkoppen (jeg har min tvil).