OM

EVENTYREREN

Eventyreren Andreas Orset

Norges første fulltidsansatte turgåer. Jobbet i 2016/2017 som Alfaeventyreren.

OM EVENTYREREN

Hei! Andreas heter jeg, og er 24 år gammel. Så og si hver morgen i over et år våknet jeg til lyden av en sildrende bekk eller kvitrende fugl. Verken klokka eller kalenderen bestemte dagen. Tenk å være ansatt for å gå tur ved norske fjorder og fjell. Ikke bare testet jeg norske høykvalitets-sko i sitt rette element, men i samarbeid med Norsk Friluftsliv og Visit Norway formidlet jeg også turglede, vakker natur og bortgjemte perler.

Noen knappe dager før debuten som profesjonell «Eventyrer» fullførte jeg en bachelorgrad ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Nå har jeg vært ute på en tur som er ganske så annerledes enn den hverdagen jeg har vært vant til som student.

Etter over et år på tur har jeg igjen et fast sted å bo. Jeg har flyttet tilbake til Bergen og tar min mastergrad ved Norges Handelshøyskole ved siden av jobben som deltidseventyrer. Jeg er ambassadør for flere kvalitetsmerker, jeg blogger og holder foredrag. Hverdagen er med andre ord fortsatt ganske så ulik hverdagen jeg hadde før jeg la ut på eventyreråret.