Husker du disse bildene fra 2017?
Nok et år er omme og det har vært et år fylt med flotte naturopplevelser. Solnedganger, soloppganger, nordlys og glødende stjerneskudd har krydret hverdagen og skapt uforglemmelige øyeblikk. Kameraet har fått sin faste plass i sekken og blir flittig brukt for å dele de fantastiske øyeblikkene jeg oppsøker i naturen. Jeg har i år gjort mitt beste for å fange stemningen på minnebrikker og dele så mye som mulig på sosiale medier.

 

Mange lurer på hva som får meg til å stå der ute i kulda, time etter time for å få de bildene jeg jakter på. I 2017 har det vært veldig mange kalde stunder og ofte har jeg frøset mye før jeg får det bildet jeg til slutt sier meg fornøyd med. Det som motiverer denne 24-årige eventyreren til å gi det lille ekstra for bildene er vissheten om at jeg gjennom bildene kan bidra til å inspirere mennesker til å komme seg ut i naturen og finne gleden i de turmulighetene som finnes i nærområdet. Fra tid til annen får jeg meldinger fra nordmenn som er syke og forteller meg at innleggene mine gir dem motivasjon og inspirasjon i en ellers tøff hverdag. Å få høre at mitt arbeid som blogger kan gi andre glede og motivasjon gjør at jeg mer enn gjerne fryser litt ekstra eller går litt lenger for å finne og dele opplevelser.

 

Her kommer en oversikt over bildene som har skapt størst engasjement på Instagram i 2017.

Lyderhorn, Bergen. Foto: Andreas Orset

Plass 1

Solnedgang fra vakre Lyderhorn. 

Når jeg ser over topplisten er det tydelig at vi nordmenn synes det er noe spesielt vakkert med det å sove under åpen himmel. Å sovne til solnedgang på en fjelltopp er ikke bare vakkert på bilde – det er også utrolig flott i virkeligheten. Her nøt jeg litt god drikke til den glødende himmelen før jeg gikk inn i drømmeland.

 

Selv om Lyderhorn ikke kan måle seg med spektakulære Sunnmørsalper eller de sylspisse tindene på Lyngenhalvøya er det nærheten til vakker utsikt som gjør Lyderhorn til en av mine favorittopper. Det er dessuten noe spesielt med det å sitte på en topp og se hvordan livet i byen haster av gårde, mens man kjenner pulsen senke seg i takt med solen.

Lyderhorn. Foto: Andreas Orset

Plass 2

Soloppgang fra Lyderhorn. 

 

Dette bildet er fra samme overnatting som bilde 1. Det skulle ikke bare bli en tur med flott solnedgang. Soloppgangen slo virkelig på stortromma den og.

 

Nærøyfjorden. Foto: Andreas Orset

Plass 3

Et regnbuefarget landskap.

Noen ganger viser naturen seg fra nye og spennende sider. Da jeg var på tur ved Nærøyfjorden i høst trodde jeg først nesten ikke mine egne øyne. Det var ikke noe som skulle tilsi at det skulle bli regnbue på himmelen, men der var den plutselig. En loddrett regnbue som ga en nærmest mystisk stemning i fjellheimen.

Sånne øyeblikk lever jeg lenge på!

Hornelen Foto: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Plass 4

Der ingen skulle tro at noen kunne sove. 

Mellom steinene på Hornelen la jeg meg til å sove. Jeg dro med meg ganske mye utstyr opp på toppen og ble premiert med en nydelig solnedgang i havgapet.

 

Det hører med til historien at dette bildet ble featured i en artikkel om reisebloggere som later som de sover vågale steder (#youdidnotsleepthere). Men forfatteren gjorde tydeligvis ikke nok research, for jeg sov faktisk akkurat der – og jeg sov kjempegodt den natten 😉

 

Hornelen. Foto: Alfas Eventyerer Andreas Orset

Plass 5

Kveldsnacks til naturens eget lysshow. 

Bildet som kapret femteplassen ble tatt noen minutter etter bildet på plass 4 og med samme komposisjon som førsteplassen.

Jeg husker godt hvordan de store skipene seilte inn fjorden langt der nede. At de var som små prikker i den speilblanke fjorden sier litt om hvor høyt jeg sov.

Denne soveplassen ser kanskje skummel ut med første øyekast, men den grove steinrøysa gjorde det umulig å rulle utfor fjellsiden. Utfordringen var heller å finne en plass som var flat nok til å sikre en god natt søvn.

Prekestolen. Foto: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Plass 6

Med utsikt over et av Norges mest kjente turistmål. 

Mange har vært på Prekestolen, men de færreste har nok sovet i telt der.

Fordelen med å telte i nærheten av det stupbratte platået er at man får oppleve attraksjonen uten å være omringet av tusen andre mennesker. Når roen senker seg utpå kvelden kan man sitte og nyte synet av den flotte Lysefjorden og Prekestolen med sin unaturlige form.

Jeg husker godt at jeg synes den tydelige sprekken i Prekestolen var skikkelig fascinerende. En dag må vel hele Prekestolen slippe taket og rutshe ned i fjorden?

Plass 7

 

Topp 10 fine steder. 

I juli trykket flere norske medier topp 10 listen min over fine steder i Norge. Listen skapte stort engasjement blant følgerne mine og innlegget kapret med det en syvende plass på Instagram.

 

Listen finnes her. 

 

 

Altevatn, Troms. Foto: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Plass 8

Når alt blir grønt. 

Det var kanskje ikke en stor overaskelse at det kom et nordlysbilde på denne listen. Likevel ble jeg litt ovverasket over at det var akkurat dette bildet som skapte så stort engasjement. Bildet ble postet 8. desember og grunnen til at akkurat dette nordlysbildet kapret en plass er nok at følgertallet mitt på Instagram har økt ganske kraftig siden forrige nordlysbilde ble postet.

Grimstad. Foto: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Plass 9

Stille, men varmt. 

Omkranset av blikkstille vann var dette en utrolig flott soveplass. Jeg sovnet med en gang jeg krøp i posen, men ble av en eller annen grunn fryktelig varm og kvalm i løpet av natten. Hadde det ikke vært for kvalmen hadde jeg aldri tatt dette bildet, for det var da jeg nærmest panisk kom meg ut av soveposen at jeg så hvor utrolig fint motivet var. Kvalm som jeg var fant jeg frem kamera og knipset et par bilder av soveposen jeg akkurat hadde forlatt.

 

Hvem skulle tro at sykdom kunne lede til et av bildene som skapte mest engasjement i 2017?!

Nytt år betyr nye bilder

Jeg gleder meg til å ta nye bilder og dele de med dere i året som kommer.

Følg gjerne begge profilene mine på instagram for jevnlige oppdateringer:
@orset
@alfaeventyreren